בורקאי – לא רק לתרמילאים
בורקאי היה מקום כמעט סודי על לפני מספר שנים. איי הפיליפינים מוכרים בישראל בעיקר כיצרנית של עובדים סיעודיים ואחיות רחמניות, בעולם הרחב היא מוכרת גם כארכיפלג טרופי ולגן עדן לחובבי חופים. המבקר במדינה יכול לבחור בלמעלה מ- 7,000 איים, אבל חלק גדול של המבקרים בוחר דווקא באי בורקאי – אי זעיר למדי, 7 קילומטרים אורכו ו-1 עד 3 קילומטרים רוחבו.
בורקאי סמוך לחופיו של האי הגדול פנאי ולעיירה קאליבו. עד אמצע שנות ה-70 המבקרים בפיליפינים התרכזו בחופים אחרים. חלקם – גם היום – לא הגיעו כדי להשתזף או לצלול. (בכלל, מי שחושב ששקיות אשפה וזבל על החופים זה שיא הגועל, יחזור בו אחרי שיראה את הגרסה הפיליפינית: תיירים במיטב שנותיהם הסובלים בעודף משקל, החובקים ילדה\נערה מקומית).
העיתונאי שהכיר לעולם את בורקאי
אבל אז, כתב תיירות גרמני הגיע לאי בורקאי, התאהב ברצועת החול הלבנה, במים הצלולים ובכפרי הדייגים הקטנים והפך את האי למוקד עליה לרגל. לא מעט מאנשי העסקים הישראלים בילו באי בתחילת דרכם. חלקם במסגרת הטיול במזרח, בדרך בין טיול ג’יפים בתאילנד, למכירת נקניקיות בסידני. אחרים – שכבר אז התמחו בתחמוני מס וחקיקה, יצאו מיפן, שם התפרנסו ממכירת תמונות או מאירוח, אחת ל-3 חודשים, כדי לחדש את הויזה. בורקאי היווה חלופה קרובה, נעימה וגם זולה.
גם כיום, מי שמבקש לשחזר את ימיו כתרמילאי, יכול למצוא בבורקאי, לאורך רצועת החוף המרכזית באי, מבחר של בתי הארחה, במחירים של החל מדולרים בודדים ועד עשרות דולרים ללילה. אם תחליטו להתפרע וללכת על חדר הכולל גם טלויזיה בכבלים, מקרר, מיני בר ומים חמים (!), כמו זה המוצע במלון טרטל אין, תשלמו על חדר זוגי, היכול לארח עד 4 אנשים, סכום של 100 דולר ללילה.
לינה זולה בבורקאי
לשהיה במלונות הזולים יותר יש יתרונות רבים, מעבר למחיר: ראשית, תמצאו את עצמכם בליבו של האי, סמוכים לחוף הלבן שאורכו כ-3 קילומטרים, קרובים לעשרות מסעדות, בית קפה, פאבים ובתי ספר לצלילה.
חלק גדול מכל אותם מוסדות, הם בבעלות של תושבי חוץ – אירופאיים ברובם, אשר הגשימו את החלום על קריירה שנייה באופן הבסיסי ביותר – במקום שדומה לתיאור של רבים מאיתנו על גן עדן, כאשר בשל רמת המחירים במקום יתקשו להתעשר, אבל מצד שני, החסכונות מהמולדת, מספיקים לחיי רווחה באי.
אם לא מתחשק לכם להתקל בטעות בבן והחברים מגולני, שבדיוק השתחררו לפני יומיים, תוכלו לפנות לאחד ממלונות הפאר שהוקמו במהלך השנים באי, במתחמים סגורים. לדוגמה, בדיסקוברי שורס (חופי דיסקוברי) – שהוא פרויקט היוקרה הראשון שהוקם באי, תוכלו להתפנק כבר מרגע הנחיתה בקאליבו, מסירה פרטית שתבוא לאסוף אתכם לאתר, ולהתמקם ביחידת דיור בת 65 מ”ר, הצופה לים. המחיר הוא 420 דולר ללילה לזוג. לפני שאתם נבהלים מהמחיר, חשוב להבהיר שהוא כולל גם ארוחת בוקר מפוארת וכמובן מדובר גם במלון זוג משמעותית מזה שאירח את הזוג נתניהו בלונדון.
בפרויקט הוילות של נאמי – אתר סגור, בן 12 וילות הבנויות על מצוק מול הים, תוכלו לשכור סויטת ממוזגת, הצופה לים עם כל האבזור, במחיר מיוחד של 314 דולר בלבד ללילה גם כאן המחיר כולל ארוחת בוקר.
טיסות לבורקאי – מתי, כמה ולמה
הפיליפינים ממוקמים מעט בפריפריה של המזרח הרחוק: מרחק של כ-3 שעות טיסה מבנגקוק, הידועה כתחנה המרכזית של האיזור. אין טיסות ישירות מנתב”ג למנילה וממילא גם לא טיסות לבורקאי. ניתן לשלב את הטיסה עם שהיה בתחנת הביניים, או בטיסת המשך ישירה – במקרה כזה, יש לקחת בחשבון זמן טיסה ברוטו של כ- 15 שעות לפחות, בשל זמני ההמתנה בין הטיסות.
טיסות במחלקת תיירות יעלו החל מ- 700 דולר להרפתקנים המוכנים לטוס דרך אחת המדינות הערביות: רויאל ג’ורדניאן או גולף אייר. טיסות “שמרניות” יותר, שלא חולפות מעל מדינות ערביות, יעלו באיזור ה- 1,000 דולר.
טיסות לבורקאי, ממנילה עצמה, נמשכות כשעה, לשדה הסמוך לאי בורקאי, ומשם – חצי שעת הפלגה ואתם על החוף.
חשוב גם להבהיר כמובן, שכאשר מדברים על טיסות לבורקאי, מתכוונים לרוב לטיסות לקאליבו – העיירה הסמוכה, שנמצאת בצפון האי פאנאי, אליו צמודה בורקאי.
באופן עקרוני, העונה הטובה ביותר בפיליפינים היא תקופת החורף – מאוקטובר ועד פברואר, אז הטמפרטורות נמוכות יותר ויש סיכוי נמוך יותר לגשם. בתקופה זו, בדרך כלל, בעיקר סביב חג המולד, גם המחירים גבוהים יותר.