חבילת גלישה בחו”ל ושיחות במחיר סביר
חבילת גלישה בחו”ל נועדה להתמודד עם אחת ההוצאות שמכאיבות לעתים בכיס במיוחד בחו”ל, הן המחירים המופעים עבור דקת גלישה, או עלויות זמן האויר בחו”ל. מי שיוצא לחו”ל עם הטלפון מהבית, ללא חבילה והערכות מסודרת, למשל כרטיס אי סים, יכול למצוא את עצמו עם חשבון של אלפי שקלים. הנה מדריך מזורז לגלישה ושיחות מחו”ל בעלויות שפויות.
חבילות גלישה בחו”ל
אחת האופציות הטובות היום, הן דרך ספק האינטרנט שלכם, או דרך חברה חיצונית המתמחה במכירת כרטיס סים יעודי, היא רכישת חבילת גלישה בחו”ל – על בסיס יומי, או על בסיס נפח. לדוגמא – חבילה של 3 ג’יגה שטובה ל-30 יום, או לדוגמה החבילה שמציעה הוט מובייל – 50 מגה ליום, בעלות של 39 שקלים ליום.
שימוש בחבילות אלו יכולות להוזיל משמעותית את העלויות, שכן כיום ניתן לבצע שיחות על בסיס האינטרנט למשל דרך חשבון סקייפ, ללא עלות נוספת, או בעלות של סנטים בודדים לדקה.
במקרה של שימוש בכרטיס סים חיצוני, ישנו כמובן חסרון שלא תוכלו לקבל הודעות ושיחות למספרכם הישראלי. פתרון אפשרי, אם כי מעט מסורבל, הוא להגיע עם 2 מכשירים – המכשיר עם כרטיס הסים הישראלי, ישמש להודעות נכנסות ואילו המכשיר השני ישמש בשוטף – לגלישה, לשיחות ולהודעות.
חבילות הכל כלול של ספק הסלולר שלכם
כל חברות הסלולר מציעות חבילות חו”ל – חלקן אטרקטיביות יותר וחלקן פחות. תוכלו לבדוק את המחיר ועשו חשבון כמה דקות לדעתכם תדברו. לעתים, אם מדובר בדקות בודדות של שיחה, אין צורך בחבילה, שכן אפילו 10 דקות שיחה בעלות מופקעת ללא חבילה, זולה יותר מרכישת חבילה ייעודית.
בבדיקה שערכנו בזמנו מול חברת אורנג’ – נקודת האיזון היתה כ-40 דקות. כלומר – אם להערכתם תדברו למעלה מ-40 דקות עם ישראל בטיול, יש צורך בחבילה, אחרת, היא מיותרת.
ניטרול נדידת הנתונים
חלק גדול מהמחוייבים בעלויות כבדות בחו”ל, כלל לא התכוונו לשוחח או לגלוש, אבל, כאשר המכשיר פתוח, במידה ולא נטרלתם את העברת הנדודים, המכשיר גולש – לסנכרון נתונים, ביצוע עדכונים שוטפים וכו’. העדכונים יכולים להגיע במהלך הטיול למאות מגות וכל מגה מחוץ לחבילה עולה לרוב 4-5 שקלים.
הפתרון הוא ביטול אפשרות הגלישה הסלולרית. במקרה כזה, עדיין תוכלו לקבל שיחות – בעלות שיחה נכנסת והודעות SMS – ללא תשלום. וגלישה – רק באמצעות ה- wifi – גלישה שלא כרוכה בתשלום (אלא אם כן, כמובן תרכשו בנפרד במלון או במקום אחר, חבילה כזו).
הפתרון המנצח – ESIM
אז איך בכל זאת טסים לחו’ל, שומרים על קשר עם הארץ במחיר שפוי ונמנעים מחבילות במחירים מופרכים על גבול הגזל? התשובה היא esim. כרטיס סים וירטואלי – שלא מצריך את החלפת כרטיס הסים שיש לכם במכשיר הטלפון עם הספק, אלא פשוט – רוכשים את הכרטיס הוירטואלי, עוקבים אחרי ההנחיות הפשוטות ואותו כרטיס – עם החבילה שרכשתם, הופך להיות הכרטיס הפעיל בחופשה. אנחנו ממליצים על הכרטיס של חברת airalo – מצורף קישור להזמנה ישירה ונוחה. זה כמובן פתרון מושלם לגלישה ולשימוש בוואטסאפ ללא כל שינוי במכשיר, בניווט בדרכים וכו’, אבל לא יאפשר לכם לנהל שיחות טלפון עם המספר הקיים שלכם.
על טיפים ומבצעים ספציפיים – בקרו בפורום גלישה בחו”ל