דרום הודו – לחובבי חריפות וחום
מטיילים רבים שחזרו מהודו, טוענים כי למרות כל האתרים המופלאים, הטבע הנהדר וצבעוניות העזה, מה שהופך את הודו לאחד היעדים המרתקים בעולם, הוא המרקם האנושי. למדינת רג’סטאן יש את ארמונות המהרג’ה וכפריים בלבוש צבעוני, באזור ההימלאיה ההודית תוכלו לראות את הנזירים הטיבטיים ואת העמים הלדאקים והקשמיריים, בכלכלתה תוכלו לראות את תושביה הבנגליים של המדינה ואילו בבנגלור – ובכן, בעיר הדרומית הגדולה, תוכלו לראות בעיקר את מהנדסי ההיי טק ההודיים.
בנגלור, המרוחקת שעה וחצי טיסה מבירת העסקים – מומבאי, מושכת אליה בשנים האחרונות מאות חברות ומשקיעים חיצוניים, כולל כמובן ישראלים, אשר מגיעים כדי לנצל את כח האדם המיומן והזול שהוכשר במוסדות המקומיים, אשר למרות מגמה ההתייקרות, עדיין עולה לתחזוקה הרבה פחות ממהנדסי תוכנה מערביים, או מזרח תיכוניים..
העיר עצמה, בירת חבל קרנטקה, היא עיר נעימה, מרובת גנים, מסעדות טובות, בתי קפה ובתי מלון שנועדו לשרת את התיירים ואת אנשי העסקים. רק התרחקות לפריפריה ולשכונות המקומיות והלא אופנתיות, יכול לרמוז שמדובר בעיר השלישית בגודלה בהודו, עם למעלה מ-6 מיליון תושבים. למרות שהטמפרטורות בדרום הודו, יכול בקלות לחצות את קו 50 המעלות בקיץ, בנגלור הממוקמת בדרומו של המישור הגדול המתנשא בליבה של הודו, בגובה של קרוב כ- 900 מטרים מעל לפני הים, מה שהופך את המקום לקריר יחסית ומסביר גם את הפופולריות שלו בעידן הבריטי במדינה.
האטרקציות של דרום הודו
שלא כמו אנשי עסקים, תרמילאים ישראלים מבלים שבועות וגם חודשים באיזור דרום הודו הפופולרי במיוחד בתקופת החורף, אז החום נסבל קצת יותר. רוב המטיילים עושים מסלול שמתחיל לרוב בנסיעה לאורך החוף המזרחי של הודו, במפרץ בנגל. חלק גדול מאותם תרמילאים נוחתים בכלכתה וממנה יורדים בנסיעת רכבת של כ-9 שעות לכפר הדייגים פורי ומשם כבר בנסיעה ארוכה של 30 שעות לעיר הגדולה צ’נאי – העיר הרביעית בגודלה בהודו, שמוכרת לרבים משמה הקודם מדרס. ממדרס יורדים במסלול שכולל לרוב מקומות כמו מהבלי פורם, מדוראי עם המקדש המפורסם, טיול בתעלות המים של מדינת קראלה, קוצ’ין – המוכרת בישראל בשל הקהילה היהודית הגדולה וגם חוף קובלם היפה – הממוקם בקצה הדרומי של החוף המערבי. משם עולים להמפי, גואה וצפונה עד מומבאי.
בנגלור עצמה היא עיר נעימה, אבל לא משופעת באטרקציות. למי שמגיע לעיר ויש לו רק כמה שעות פנויות, מומלץ לקחת טיול של חצי יום באוטובוס – המאורגן על ידי משרד התיירות. הסיור נעים, באנגלית וממצה את מרבית האטרקציות
למי שיש פנאי ליותר משיטוט בגנים בעיר וביקור במקדשים המקומיים, אפשר לצאת מהעיר ולפגוש כמה מהאטרקציות הבולטות של הודו – אבל לשם כך, בשל מרחקי הנסיעה, יש לשריין לפחות יום שלם.
מייסור – המכונה גם עיר הארמונות, ממוקמת במרחק של 140 קילומטרים מבנגלור, שמשמעותם, נהיגה של כ-3 שעות נסיעה על הכביש המהיר. העיר השניה בגודלה במחוז היא בירתה בתקופות קודמות והאטרקציה הגדולה ביותר שלה היא ללא ספק ארמון המהרג’ה המפואר, הפתוח לביקורים. הארמון מוקף בגן מטופח וכדאי מאוד לנסות ולצפות בו בלילות יום א’, או בחגים – אז תחנת הכח האזורית עובדת שעות נוספות, בשל הדלקת 90 אלף הנורות המקיפות את קירותיו החיצוניים.
קראלה – ריקודים ורשתות דייגים
מבנגלור אפשר לרדת למדינה השכנה הדרומית – קראלה, שנחשבת לאחת המדינות המרתקות ובין היתר גם נהנית מאחוז הגבוה ביותר של יודעי קרוא וכתוב. למדינה 2 אטרקציות, המרוחקות כ- 300 קילומטרים מבנגלור.
האחת היא העיר קוצ’ין – מקורה של קהילה יהודית מפוארת. בעיר יש עדיין בית כנסת – אחד מהעתיקים בעולם, שהוקם ב- 1568 ושופץ לפני כמה עשרות שנים. בטיול בעיר, תוכלו להיתקל ברשתות הדייגים הסיניות – שיטת דיג מיוחדת למקום, בה הדייגים מורידים ומעלים רשתות דגים ענקיות, באמצעות מנוף לים. בערב במקום אפשר להעביר במופע של מחול קטקאלי – המחול המסורתי של מדינת קראלה, הממחיז סצינות מהמיתולוגיה ההודית. המחול מזכיר במשהו עם הפנים הצבועות והתלבושות הססגוניות מחול קבוקי יפני.
האטרקציה השניה היא שיט בתעלות מדינת קרלה. במדינה משתרגות תעלות באורך של יותר מ- 900 קילומטרים. השיט הסוריאליסטי בסירות עץ לא גדולות, חולף ליד כפרים מקומיים, ג’ונגלים ירוקים ובחלקים גדולים גם דרך צמחיית מים עבותה – עד שלעתים אי אפשר לראות את המים שמתחתם. ניתן להסתפק בשיט של מספר שעות ולסיים אותו בפאתי העיר קוצ’ין.
בתי מלון באיזור דרום הודו
בהודו יש תמיד מגוון עצום של מקומות לינה, מאכסניות בסיסיות ביותר המיועדות לתיירים ה”מתכלבים” – בלשון התרמילאים, ועד לארמונות מפוארים שהוסבו ללינות תיירים.
למשל, מלון טאג’ ווסט אנד – מלון 5 כוכבים, המרוחק 10 קילומטרים ממרכז בנגלור, מציע חדרים מפוארים, גנים רחבי ידיים, בריכה וחיבור לאינטרנט, במחיר של 210 דולר לחדר ללילה. המלון מאופיין בבנייה נמוכה של בקתות ומבנים לא גדולים.
מלון אוברוי, גם הוא בן 5 כוכבים, ממוקם לאורך דרך מהאטה גנדי – הרחוב האופנתי והמרכזי של בנגלור, במרחק של 7 קילומטרים מהמרכז העסקי. למלון יש גנים יפנים מטופחים, חדר כושר, ספא ובריכה והמחיר הוא 310 דולר לחדר ללילה.
הסתפקות במלון 4 כוכבים נעים – סוואנה סרובר פרמייר, תוריד את העלות ל- 160 דולר ללילה. המלון ממוקם כקילומטר מהפארק הטכנולוגי, המחיר כולל ארוחת בוקר ויש למלון גם בריכה, מסעדה וגישה לאינטרנט.
בנגלור – איך להגיע
2 דרכים עיקריות להגיע מישראל. האחת, הן בטיסה ישירה למומבאי הודו ומשם בטיסת המשך לבנגלור. טיסת אל על למומבאי נמשכת 7 שעות ועלותה באזור ה- 1,000 דולר, תלוי בעונה ובתקופת השהיה. טיסות עם חברות אחרות ועצירה בדרך, יכולה לחסוך כ- 200 דולר.
מספר חברות טסות את הדרך ממומבאי לבנגלור – טיסות רבות לאורך היום. זמן הטיסה הוא בין שעה וחצי לשעה ו- 45 דקות והמחיר לטיסה הלוך חזור, הוא כ- 220 דולר.
הדרך השניה, היא טיסה דרך אירופה ומשם טיסת המשך באחת מחברות התעופה הנוחתות בשדה התעופה של בנגלור, למשל חברת לופטהאנזה הגרמנית. במקרה כזה, תטוסו 4 שעות לגרמניה ולאחר המתנה של שעתיים או שלוש, תעלו לטיסת המשך של כ- 9 שעות. המחיר במקרה כזה, יגיע לכ- 1,200 דולר, שוב תלוי בעונה ובמשך השהיה.
כנסו לכאן כדי לקרוא עוד על טיסות להודו